Марјан Шокаровски е нов директор на Кардиохирургија

Од:

Министерството за здравство информира дека за нов директор на Универзитетската клиника за државна кардиохирургија е назначен д-р Марјан Шокаровски, кој е дел од тимот на клиниката уште од нејзиното основање.

– Д-р Шокаровски е супспецијалист по кардиохирургија, завршена во Универзитетски клинички болнички центар- Загреб, Хрватска со повеќегодишно хируршко и академско искуство во оваа област, раководител е на оперативниот блок, ангажиран е и како асистент на Медицински факултет-Скопје. Тој е дел од тимот на досега извршените трансплантации на срце во нашата држава, вклучен и во иновативните хируршки интервенции на срце со минимален инвазивен пристап. Исто така се едуцирал во повеќе земји, како Германија, Австрија, Англија, Франција, Бугарија, Србија и присустувал на голем број меѓународни конгреси, се наведува во соопштението од Министерството за здравство.

За нов организациски директор на Клиниката за државна кардиохирургија е назначен Исак Јакупи.

Би можело да ве интересира

(ВИДЕО) Кој кого нападна на Кардиохирургија: „А1он“ доби снимка од „инцидентот“ помеѓу Јовев и Шокаровски

Орце Костов

Инцидент на Кардиохирургија

Предраг Петровиќ

Државна кардиохирургија првпат изведе метод за стент на лак на аорта при третман на пациенти со потешка состојба

Јовев го потпишал решението за негово разрешување од директор на Кардиохирургија

Ана Ололовска

Беќаровски: Прво требаше да биде сменет организацискиот директор, а потоа докторот Јовев

Меџити го разрешил Јовев за да има повеќе време со пациентите: Го повика да му биде советник

Орце Костов