Маричиќ: Во нашата програма за млади ветуваме 200 евра месечно во првите 12 месеци за секое прво вработување на лица до 26 години

Од:

Секретарот за меѓународна соработка и кандидат за пратеник на ИЕ1 Бојан Маричиќ се сретна со Ирина Кажиќ, млада активистка која верува во европската иднина на државата. На средбата разговараа за поддршката која СДСМ им ја дава на младите и потребите на младите во државата.

Маричиќ ја објасни програмата на СДСМ со која младите ќе добијат уште поголем пристап до вработување, европско образование, до обуки, до вештини, финансиска стабилност и мобилност.

Со обврска пред младите ветуваме дека ќе се зголеми економска независност на највиталниот дел на населението и ќе се гради европски образовен систем, Маричиќ изјави:

„Со буџет од повеќе од 6 милиони евра Еразмус плус е од огромно значење за македонските проекти во образованието. Со знаењето и вештините од европските образовни институции заедно да градиме европска позелена и дигитална иднина. “

Важна порака за младите е дека СДСМ во својата програма најавува и 200 евра месечно во првите 12 месеци за секое прво вработување на лица до 26 години, а младинскиот додаток од 3000 ќе се зголеми на 5000 денари.

Би можело да ве интересира

Мицкоски првпат пратеник, во клупите и цело екс раководство на СДСМ, ќе се конституира новиот паралментарен состав

Катерина Ѓуровски

ИО на СДСМ: На 30 јуни непосредни внатрепартиски избори за претседател на СДСМ

Предраг Петровиќ

Извршниот одбор на СДСМ треба да ги утврди роковите за внатрепартиски избори за ново раководство и за отчетниот конгрес

Предраг Петровиќ

Седница на Извршниот одбор на СДСМ за предвремените внатрепартиски избори за ново раководство

Предраг Петровиќ

Деспотовски: Заедно со еден посветен тим работиме на нов концепт за враќање на интегритетот на СДСМ

Горан Наумовски

Потврдено повлекувањето на Ковачевски, директни внатрепартиски избори во јуни