Мајсторски и Станишков се алпинистите кои загинаа кај Бучим, Македонската алпинистичка федерација во жалост

Од:

Од Македонската алпинистичка федерација објавија фотографија од загинатиот алпинист Зоран Мајсторски и споделија дека со неверување ја примиле информацијата за несреќата во еден од силосите на рудникот „Бучим“.

„Со длабока жал споделуваме дека смртно настрадани во несреќата се алпинистот Зоран Мајсторски и Драган Станишков од Радовиш. Искрено сочувствуваме со фамилиите на двајцата.

Зоран Мајсторски беше еден од столбовите на Македонскиот алпинизам кој остави значителен алпинистички траг. Алпинистите од МАФ и алпинистичката заедница остануваат без драгоцен другар и непроценлив алпинистички потенцијал. Зоран Мајсторски вечно ќе остане запаметен преку неговите искачувања“, напишаа на Фејсбук од МАФ.

Би можело да ве интересира

Шахпаска: Работиме на измени во законското решение со кое рударите со вкупен стаж од 40 години ќе одат во пензија

А1он

Ден на жалост во Радовиш по загинувањето на двајцата алпинисти

Трагедија во рудникот „Бучим“, загинаа две млади лица кои биле ангажирани од алпинистички клуб

Кристијан Ландов

Спасени 33 од заробените 39 рудари во рудникот во Канада

А1он

До октомври готова делницата од клучката кај рудникот Бучим до Радовиш на експресниот пат

А1он

Рудникот во Перник одбележува 130 години постоење и индустријализација во Бугарија

А1он