Локалните избори во првата половина на октомври, продолжени мандатите на градоначалниците

Пратениците денеска ја премостија состојбата во општините, носејќи измени во Изборниот закон.

Наместо во првата половина во мај, како досега, изборите за членови на советите и за градоначалниците ќе се одржат во првата половина на октомври.

Градоначалниците и советниците остануваат на функциите до одржувањето на локалните избори.

Би можело да ве интересира

Нови локални избори во Истанбул

Локални избори во Турција: Ердоган се бори за довербата на народот

Татјана Ташкова

Полицаец, двајца доктори, студент и градежен инженер во трка за градоначалник на Охрид

Презентација на извештај за постапувањето на полицијата на локалните избори 2017 година

Ана Ололовска

ДИК ги прогласи за завршени локалните избори

Ана Ололовска

Ганиу победи на изборите во Чаир

Наум Локоски