Ковачевски: ВМРО-ДПМНЕ е како папагал, избори па избори, прашајте ги колку е часот ќе ви речат: избори

Од:

ВМРО-ДПМНЕ наликува на папагал кој го повторува истото секој ден, рече премиерот Димитар Ковачевски.

– После мојата изјава пак истото го повторија, дека сакале избори. Што и да ги прашате, велат избори. Колку е саатот? Избори. Што ќе правите после? Избори. Имате ли план? Избори. 11 години избори и само избори. Има само еден политичар од Европската унија што ги брани позициита на ВМРО-ДПМНЕ, а тоа е Никола Груевски од Будимпешта.

Затоа сметам дека ова е исклучително важен процес и затоа толкава е посветеноста на сите партии за да донесеме одлука Македонија да ја стави неповратно на патот на интеграција во ЕУ. Ако не ги донесеме овие одлуки ќе ни се повтори 2008 година. Ќе заминат Србија, Албанија и Црна Гора, а ќе останеме во друштво на БИХ и Косово. Со сета почит кон нив, но со оглед на внатрешните проблеми кои ги имаат, ние не заслужуваме да бидеме со нив – рече Ковачевски.

Би можело да ве интересира

ВМРО-ДПМНЕ: Нема да дозволиме криминалците преку лажни обвинувања да го сведат ВМРО-ДПМНЕ на нивно ниво

Горан Наумовски

ВМРО-ДПМНЕ: Никола Спасов откако се насобра тендери од СДС, преку агенцијата Рејтинг, сега го отплаќа долгот преку водење на ПР, со ниски лаги и измислици

Горан Наумовски

ВМРО-ДПМНЕ: Спасов, со катастрофалниот ПР на СДС, испитува како дното да се пробие, што повеќе на партијата

ВМРО-ДПМНЕ: Наместо празни прес конференции, Лукаревска нека одговори за аферата за лажен поврат на ДДВ преку кој се одливале милиони од државната каса во приватни џебови

ВМРО-ДПМНЕ: Славјанка Петровска да каже дали луксузната хациенда е уште нејзина или ги крие парите од продажба

ВМРО-ДПМНЕ: За разлика од времето кога пожарите ги гасеше Јоцо Манго на Заев познаникот со 50 годишен ФАП, сега гаснат авиони и хеликоптери