Каевски: Освен што не плаќала струја, Арсовска ја оставила салата Расадник руина

Од:

Освен што не плаќала струја, Данела Арсовска со нејзините и семејните фирми ја оставила салата Расадник како руина, целосно запуштена. Фирмата на Данела Арсовска „Империјал Данела“ ДООЕЛ Скопје, понатаму „Империјал“ ДООЕЛ Скопје во 2002 година потпишала договор за закуп на спортската сала „Расадник“ рече Дарко Каевски од СДСМ покажувајќи договор со кој како што тврди Арсовска ја зела салата за закупнина од 1.000 евра месечно плуд ДДВ.

„Со членот 4 од договорот фирмата на Данела се обврзала да ја реновира кровната конструкција, да го смени паркетот на теренот, да ги реновира соблекувалните и да го уреди просторот околу салата. Овој договор има и Анекс со кој се надополнува членот четири каде се додаваат и хотел со 24 легла, пет терени за сквош, фитнес центар, отворен базен, помошни објекти и петнаесет бунгалови. Ништо од ова како што гледате не е направено. Данела не може да управува ниту со сала, а најмалку со град“ – вели Каевски.

Би можело да ве интересира

Мицкоски бара време за да се видат резултатите на Арсовска

Кристијан Ландов

Арсовска: Ќе најдеме решение да ја прославиме Новата година без тоа да го чини градот 250 илјади евра

А1он

Арсовска: Парите да се трошат наменски и на приоритети

А1он

Арсовска од понеделник официјално ќе стане градоначалничка на Скопје

А1он

СДСМ Скопје: Маските паѓаат – радикални михајловисти дел од кампањата на Арсовска

А1он

Арсовска: Никој не може да ја сопре промената искажана преку волјата на народот

Катерина Павлова-Николовска