Хуманитарна акција на Црвен крст „Заедно каде е потребно“

Од:

Црвениот крст на Република Северна Македонија заради состојбата со вирусот „Ковид-19“, со цел да обезбеди помош за граѓаните на кои таа им е најпотребна, организира хуманитарна акција: „Заедно каде е потребно“.

Од Црвениот крст ги повикуваат сите хумани граѓани и правни субјекти, кои се во можност до 10 мај оваа година, да донираат парични средства, прехранбени производи, средства за хигиена и дезинфекција.

Донаторите од општина Кисела Вода помошта потребно е да ја достават во општинската организација на Црвениот крст-Кисела Вода. Донации може да се оставаат и во другите општини/градови ширум државата, во просториите на Црвениот крст. Додека финансиски средства може да се донираат на:

– Сметка на фондот на солидарност на Црвен крст на РСМ – 300000001327966 ДБ 4030984271620 – Комерцијална банка

Покрај ова, средства во износ од 100 денари може да се донираат и со бирање на телефонскиот број : 070/075/077 143 400.

Општина Кисела Вода ги повикува сите граѓани кои се во можност да се вклучат во хуманитарните активности на Црвениот крст.

Би можело да ве интересира

Црвениот крст организира изложба на фотографии по повод 26 јули

Ана Ололовска

Е.Д.Е.Н. подели близу 700 вегански оброци на загрозени лица во Скопје

Ана Ололовска

Дебарските волонтери на Црвениот крст за време на полицискиот час беа во служба на граѓаните

А1он

За една недела доделена помош за 360 лица во социјален ризик

А1он

Црвен крст повикува на прекин на кибер нападите врз здравствени установи

Ана Ололовска

Факултетот за безбедност – Скопје и Црвениот крст ќе соработуваат во градењето на системот за подготовка и одговор од катастрофи

Ана Ололовска