Груби: „Бехтел и Енка“ ќе почне да гради на 12 септември

Од:

Во вторник „Бехтел и Енка“ со минирање на планината над селото Дебреше почнува со градење на делница од Коридорот 8, вели вицперемиерот и координатор за изградбата на делниците од Коридорите 8 и 10д, Артан Груби. Со ова, ја потврди и информацијата која пред 2 дена ја објави А1он, дека изградбата ќе почне од најкомплицираната делница, Гостивар-Букојчани.

„На 12-ти започнуваат градежните активности над село Дебреше, а досега, се оди во одлична форма од страна на конзорциумот „Бехтел и Енка“ и сите ангажирани фирми. Веќе градежни работи се вршат насекаде, ќе се вршат и на Коридорот 8, со минирање на планината над селото“, рече Груби.

Елаборатите за експропријација, како што објавивме, веќе се завршени, а со оваа делница, ќе се заобиколува Гостивар и ќе се избегне и искачувањето до Стража.

Би можело да ве интересира

Владата го укина заклучокот за исплата на 252 милиони евра на „Бехтел и Енка“

Катерина Ѓуровски

Се однесуваат насилнички, нудат само да нѐ исплатат – жители на прилепско село бараат времена мерка против „Бехтел и Енка“

Договорот со „Бехтел и Енка“ не може да се декласифицира, Владата ќе се пазари да добие повеќе километри за цената

Жителите на прилепски Оревоец со иницијативи и претставки до судовите за ископот на „Бехтел и Енка“

Европски фронт: Дали „Вреди“ се согласиле со ВМРО за ревизија на Коридорот 8

Новата влада ќе го репреговара договорот со „Бехтел и Енка“, а во првите сто дена ќе објави и инвестиција во енергетиката, најави Мицкоски

Предраг Петровиќ