Град Скопје ќе ги блокира сметките на должниците за 2018 година

Од:

Град Скопје во согласност со одредбите од Законот за даноците на имот за присилна наплата, ja почнa постапката за присилна наплата на неплатените обврски по основ на годишниот данок на имот и комунална такса за фирмарина за 2018 годинa, со доставување опомени, по кои следуваше изготвување решенија за присилна наплата и нивно доставување до сите правни и физички лица коишто вршат дејност на територијата на град Скопје, информираат преку соопштение.

Доколку по ваквите решенија обврзниците не постапат заклучно со 15.11.2019 година, Град Скопје ќе започне со доставување решенија за блокада на нивните сметки по банки.

Од таму укажуваат дека сите даночни и таксени обврзници кои по горенаведените основи имаат заостанати и неплатени долгови, потребно е да ги подмират своите обврски.

Би можело да ве интересира

Град Скопје: ДИЖС да си ја врши работата согласно со надлежностите

Почна демонтажата на времениот објект на покривот на ГТЦ

Татјана Ташкова

Шилегов со одлука: Утре ќе се отстрани времениот објект на покривот на ГТЦ

ВИДЕО: Пропадна акцијата за чистење на депонијата, Бутел и натаму се дави во ѓубре

Габриела Димковиќ-Мишевска

(ВИДЕО) Шилегов: Со подигнатите 600 кубици отпад од стрништа докажавме дека заедно се бориме за чиста животна средина

Пропадна и вториот тендер за зипланјот од Калето на Шилегов