Филиповска – Грашкоска од Инспекцискиот совет заминува во Фондот за здравствено осигурување

Од:

Владата на денешната седница го разреши од должноста директор на Фондот за здравствено осигурување на Република Македонија Стево Крстевски, а за вршител на должноста директор на ФЗОРСМ ја именува Магдалена Филиповска – Грашкоска, којашто е разрешена од должноста претседател на Инспекцискиот совет.

„На денешната седница Владата одлучуваше по решенијата на Комисијата за кадровски прашања и заклучи да му препорача на Надзорниот одбор на Акционерско друштво за поштенски сообраќај „Пошта на Северна Македонија“ да го отповика Јани Макрадули од должноста претседател на Управниот одбор и генерален директор и на оваа позиција го избере Васко Стефанов кој е разрешен од должноста заменик-директор на Агенција за вработување на Република Северна Македонија.

За в.д. претседател на Инспекцискиот совет на денешната седница Владата ја именуваше Даниела Рендевска“, велат од Владата.

Би можело да ве интересира

Фонд за здравствено осигурување: Пациентите можат да се лекуваат непречено, се справуваме со сајбер напад

Ана Ололовска

Лекарите и пациентите нервозни, Фондот не гледа проблем: И по неколку недели се чека комисиите да продолжат боледување

Кристијан Ландов

Фонд за здравство: Казните за матичните лекари не може да се повлечат, законски се

Казни имаат околу 1000 матични лекари, Фондот нема да ги избрише, но го намалиле износот

Маја Илиевска-Пачемска

Ќе се работи на ревидирање на цените на здравствените услуги на специјалистите стоматолози

А1он

По пауза од еден ден, повторно се издаваат електорнските рецепти, прекината била врската меѓу „Мој термин“ и Фондот за здравство