Фактите потврдуваат: Најголемите притисоци врз медиумите и новинарите беа за време на 11 годишниот криминален режим на ВМРО-ДПМНЕ

Од:

ВМРО-ДПМНЕ и извршителот Христијан Мицкоски не можат да избегаат од фактите кои потврдуваат дека најголемите притисоци врз медиумите и новинарите беа за време на 11 годишниот криминален режим на нивиот диригент Никола Груевски:

Факт број 1: Државата беше на дното во Европа по медиумски и новинарски слободи.

Факт број 2: Преку злоупотребени институции се изврши полициски упад во првата и најголемна приватна телевизија.

Факт број 3: Новинари завршуваа во затвор само затоа што аргументи пишуваа за неправилностите на институциите под контрола на ВМРО-ДПМНЕ.

Факт број 4: ВМРО-ДПМНЕ обележуваше новинари уредници како државни непријатели и поттикнуваше физички и вербални напади кон критички настроени новинари, за кој никој никогаш не одговараше.

Факт број 5: ВМРО-ДПМНЕ со државни пари поткупуваше медиуми за да се одржува режимот на власт

Факт број 6: ВМРО-ДПМНЕ, Мицкоски и Груевски и денес како опозиција со странски, црни пари финансира медиуми кои работат контра успесите на државата и против интересите на граѓаните.

Тоа е односот на ВМРО-ДПМНЕ кон новинарите и медиумите. ВМРО-ДПМНЕ и Мицкоски ниту можат ниту сакаат да донесат слобода за медиумите. Тие сакаа пак да го донесат режимот и контролата врз медиумите, но тоа граѓаните нема да им го дозволат.

Граѓаните нема да дозволат повторно да бидеме на дното по медиумски слободи, нема да дозволат упади и затворање на медиуми, нема да дозволат напади и апсења на новинари, нема да дозволат државни пари да се трошат за медиумска промоција на режимот.

На 12 април граѓаните ќе порачаат: Режим никогаш повеќе, соопштуваат од СДСМ.

Би можело да ве интересира

(ВИДЕО) Кузеска: Никој не е изоставен со пакетот економски мерки за справување со кризата со коронавирусот

Ана Ололовска

СДСМ: Мицкоски и ВМРО-ДПМНЕ сакаат да ги земат парите на граѓаните од вториот пензиски фонд, а не сакаат да се откажат од државното финансирање

Ана Ололовска

СДСМ: Владините мерки обезбедуваат помош за 250.000 работници и 35.000 компании, се бориме за секое работно место

Ана Ололовска

(ВИДЕО) Петров: Економските мерки на Владата значат помош за 250.000 работници и 35.000 компании

Ана Ололовска

СДСМ: Со економските мерки им се помага на работниците, ги спасуваме работните места, време е за солидарност

Ана Ололовска

Новинари од два порталa отпуштени од работа за време на корона кризата, реагираат новинарските здруженија

Габриела Димковиќ-Мишевска