Доделување дипломи на победниците од натпреварот „Лидер на струка“

Во Стопанската комора, Министерството за образование и наука и Центарот за стручно образование и обука денеска ќе бидат доделени дипломи на учениците и менторите победници на натпреварот „Лидер на струка“.

На настанот се предвидени обраќања на министерот за образование и наука Арбер Адеми, директорката на ЦСОО Ајше Селмани и оперативната директорка на Стопанската комора Анета Трајковска.

Би можело да ве интересира

Адеми: Не сум заинтересиран за козметичка туку за суштинска реформа на образованието

Ана Ололовска

Адеми: Известувањето за сведителствата е согласно уставните одредби

Ана Ололовска

Министерство за образование: Нема да дозволиме ниеден ученик да остане на улица

Ана Ололовска

Адеми: Преговараме со Светска банка за подобри услови во основните училишта

ВИДЕО: Дуалното образование од експериментален ќе стане системски концепт

Ана Ололовска

Основците нема да учат во саботи, ако треба ќе се продолжи учебната година

Ана Ололовска