Царовска со претставници на студентите: Младите се наш важен партнер во создавањето успешни политики

Од:

Министерката за образование и наука Мила Царовска денеска имаше средба со претставници на универзитетските студентски собранија на која се разговараше за сите прашања поврзани со младите и нивното квалитетно образование, но и за зајакнување на соработката помеѓу МОН и Собранието на студентите и воопшто со сите млади во државата.

– Министерката Царовска истакна дека студентите и младите ќе бидат еден од клучните партнери на министерството во креирањето успешни политики со кои ќе создадеме современо и квалитетно образование, но и ќе работиме на подобрување на младинскиот живот и стандард, информира МОН.

Претставниците на собранијата, како што се наведува во соопштението, истакнаа дека соработката е добредојдена и очекуваат активно вклучување на младите во креирањето на сите важни младински политики во државата, особено на оние кои се однесуваат на подобрување на условите за живот.

Би можело да ве интересира

Министерката Царовска ги посети основните и средните училишта во Кочани

Ана Ололовска

Царовска: Оваа година училишни екскурзии не се дозволени

Ана Ололовска

МОН и БРО информираа за начинот на оценување во услови на пандемија, првите оценки за учениците до 20 ноември

Ана Ололовска

Царовска: Пристапот до квалитетно образование е најдобра превенција од сиромаштијата

Ана Ололовска

Царовска: 87 отсто од учениците без проблем следат онлајн настава

Ана Ололовска

МОН: Расте бројот на ученици кои следат онлајн настава, образовниот процес тече непречено

Ана Ололовска