Богдановиќ демантира: Центар наплати казна од „Лимак“, парите не може да ги троши додека НБРМ не ги распредели

Од:

Општина Центар врши наплата на казна по основ на договор за отуѓување на градежно земјиште кон правното лице „Лимак“ Доо Скопје, бидејќи задоцнило со испочитување на договорните обврски од договорот за отуѓување на градежно земјиште во предвидениот рок – вели градоначалникот на општина Центар, Саша Богдановиќ во демантот по обвинувањата на сметка на општината од ВМРО-ДПМНЕ.

Општина Центар утврдила дека Министерството за транспорт и врски не извршило наплата на договорните казни за едниот објект – хотел, при што, по преземање на предметите од страна на Општина Центар, општината успеала да го наплати долгот во износ од 7.542.900 денари.

„Општина Центар не може да ги троши наплатените средства од договорот на казна, сѐ додека Народната банка не ги распредели согласно Закон. Дури тогаш, Општина Центар смее да ги користи средствата, токму за сѐ што е наведено во видео изјавата на Антоанета Трајковска од ВМРО-ДПМНЕ“ – вели Богдановиќ.

Би можело да ве интересира

Започна аплицирањето на јавниот повик за поправка и санација на кровови и лифтови во Општина Центар

Ана Ололовска

Богдановиќ и Шахпаска во посета на сензорната соба во градинката „Кочо Рацин“

Ана Ололовска

Жителите на Центар преку анкетен прашалник ќе учествуваат во подготовка на програмите за работа

Ана Ололовска

Богдановиќ најави отворање нов „Парк на сеќавањето“

Ана Ололовска

Центар нема да ги вклучи граѓаните во изработка на планот со кој треба да се избришат 60 – катниците кај „Холидеј Ин“

Маја Илиевска-Пачемска

Пет илјади евра казна за управителот на кафе-барот „Интермецо“

Ана Ололовска