Армијата прима 125 професионални војници

Министерството за одбрана денеска објави јавен оглас за прием на нови 125 професионални војници на служба во Армијата на Република Северна Македонија за работа на определено работно време.

Тие ќе се вработат со договор за вработување во времетраење од три години со можност за негово продолжување повеќе пати, но најмногу до навршување на 45 години возраст.

За да можат да се пријават на огласот лицата треба да се државјани на Република Северна Македонија, да имаат завршено најмалку средно образование, да имаат доброволно отслужено воен рок и да не се постари од 25 години на денот на завршување на објавениот оглас.

Рокот за пријавување е 15 дена.

Би можело да ве интересира

Шекеринска: Нема никакви последици по животната средина од „Одлучен удар” на Криволак

Ана Ололовска

Шлемовите не ги заштитија од сеирот и потсмевот

Ана Василевска

Ден за високи гости на вежбата „Одлучен удар“

Ана Ололовска

Во Кавадарци презентација на вооружување, опрема и возила на Армијата на Северна Македонија и на САД

Ана Ололовска

Во Кавадарци презентација на возила, вооружување и опрема кои се дел од „Одлучен удар“

Ана Ололовска

Шекеринска: Ние испорачавме резултати, очекуваме тоа да го направи и ЕУ

Ана Ололовска