МОСТ: Отворени се сите гласачки места, освен едно во Студеничани

Од:

Според информациите од набљудувачите и регионалните координатори, отворени се сите гласачки места на кои МОСТ има распоредено свои набљудувачи, освен гласачкото место 2344 во општина Студеничани. Лицето кое имало клуч од просторијата во која е сместено ГМ одбивало да ја отклучи. Останатите набљудувачи се на избирачките места и досега не забележале проблеми при набљудувањето на процесот, соопштија од Граѓанската асоцијација МОСТ.

МОСТ го следи денешното гласање за избор на претседател на државата, како и на неколку места за избор на градоначалник, со со повеќе од 1.500 набљудувачи.

– Набљудувачите на МОСТ се статични, и ќе го следат процесот на гласање во текот на целиот ден. Покрај тоа, МОСТ има распоредено и 100 мобилни тимови, составени од по двајца набљудувачи, кои ќе служат за логистичка поддршка на статичните набљудувачи и повремено ќе ги набљудуваат местата на кои МОСТ нема распоредено статични набљудувачи. Дополнително, 80 набљудувачи ќе ја набљудуваат работата на општинските изборни комисии, а ќе се набљудува и работата на Државната изборна комисија, соопштија од МОСТ.

Би можело да ве интересира

Предвремените парламентарни избори ќе ја чинат Австрија и општините околу 20 милиони евра

„Газета експрес“: Вонредните избори во Косово на 29 септември

Татјана Ташкова

На 13 октомври ќе се одржат парламентарни избори во Полска

Доколку не се исполнат барањата до средина на септември српската опозиција ќе ги бојкотира изборите

Светскиот македонски конгрес бара распуштање на Собранието и предвремени избори

Зеленски смета дека новиот премиер на Украина треба да биде економист без политичко минато

Татјана Ташкова