Адеми: Инвестирањето во децата е наш главен приоритет

Од:

Денес за децата од сите возрасти се бара внимание од родителите, државата и воопшто од општеството, порача министерот за образование и наука Арбер Адеми по повод Меѓународниот ден на детето – 1 Јуни.

На својот фејсбук-профил Адеми истакнува дека овој ден не треба да се одбележи само како празничен, туку, како што вели, „да ни служи како ден на сензибилизирање да кажеме НЕ за секакво насилство и злоупотреба кон децата“.

-Секако, нашата поддршка за децата нема да изостане никогаш и инвестирањето во нив ќе биде наш главен приоритет, бидејќи инвестирањето во децата е инвестиција во иднината на земјата, напиша Адеми на Фејсбук.

Би можело да ве интересира

Листа на акредитирани здруженија на наставници кои организираат натпревари за основци

Ана Ололовска

Повик за истражувачка и за додипломска студентска програма на Јапонија

Ана Ололовска

Адеми: Свидетелствата се бесплатни, тие што ги наплаќаат да се пријават во ДПИ

Ана Ололовска

Финансиска поддршка за средношколци и студенти од семејства со ниски приходи

Ана Ололовска

На 22 јуни квалификациско тестирање за упис во средните училишта

Ана Ололовска

Јавна консултација за изработка на Концепција за инклузивно образование

Ана Ололовска