Васко Ковачевски нов генерален директор на АД ЕСМ

Од:

Надзорниот одбор на АД Електрани на Северна Македонија (ЕСМ) го назначи Васко Ковачевски за претседател на Управниот одбор и генерален директор на АД ЕСМ, информираат од компанијата.

Ковачевски е дипломиран инженер по термоенергетика и на оваа функција доаѓа од местото директор на РЕК Битола, најголемата подружница на АД ЕСМ и најголем производител на електрична енергија во земјава.

Нов директор на РЕК Битола ќе биде назначен од страна на Управниот одбор на АД ЕСМ.

Би можело да ве интересира

РЕК Битола работи со еден блок

Надвор од функција e РЕК Битола, заради испад на 110 киловолтна собирница на МЕПСО

Бислимоски: За две години се инсталирани фотоволтаици со иста моќност колку РЕК Битола

Орце Костов

ЕСМ нема да се продава додека ДУИ е на власт, вели Бектеши за спојувањето на ТЕЦ Неготино и АД Електрани

Орце Костов

ЕСМ: Ставен во функција Блок 2 на РЕК Битола, подготвен за работа е и Блок 1

Орце Костов

ВМРО-ДПМНЕ: Од денес во РЕК Битола не се произведува електрична енергија

Горан Наумовски