Угостителските услуги во мај поскапеле за 0,3 отсто

Од:

Цените на угостителските услуги во мај во споредба со април де зголемен за 0.3 отсто, соопшти Државниот завод за статистика.

Споредено по групи на услуги, зголемување е забележано во групите Храна за 0.2 %, Алкохолни пијалаци за 0.7 %, Безалкохолни пијалаци за 1.1 % и Ноќевања за 0.1 %.

Индексот на цените на угостителските услуги во мај во однос на истиот месец од претходната година, е зголемен за 0.4 %.

Кумулативниот индекс на цените на угостителските услуги за периодот јануари – мај 2021 година, во однос на истиот период од минатата година, е зголемен за 0.3 %, додека во однос на декември 2020 година е зголемен за 0.1 %.

Би можело да ве интересира

Угостителските услуги за една година поскапеле за 6,3 отсто

Угостителските услуги за една година поскапеле за 14.8 отсто

Горан Наумовски

Зголемени цените на угостителските услуги

За 0,5 отсто поскапеле угостителските услуги во ноември во однос на октомври

Ана Ололовска

Зголемени цените на угостителските услуги во октомври

Ана Ололовска

Бизнисот бара ревидирање на мерките

Ана Ололовска