Угостителските услуги за една година поскапеле за 14.8 отсто

Од:

Цените на угостителските услуги во јануари годинава во однос на истиот месец лани се зголемени за 14.8 %, соопшти Државниот завод за статистика.

Во споредба со декември 2022, пак, се повисоки за за 0.7 %.

Споредено по групи на услуги, зголемување е забележано во групите Храна за 0.9 %, Алкохолни пијалаци за 0.7 %, Безалкохолни пијалаци за 0.3 % и Ноќевања за 0.2 %.

Би можело да ве интересира

Угостителските услуги за една година поскапеле за 6,3 отсто

Зголемени цените на угостителските услуги

За 0,5 отсто поскапеле угостителските услуги во ноември во однос на октомври

Ана Ололовска

Зголемени цените на угостителските услуги во октомври

Ана Ололовска

Бизнисот бара ревидирање на мерките

Ана Ололовска

Непроменети цените на угостителските услуги во јуни во однос на мај

Ана Ололовска