Непроменети цените на угостителските услуги во јуни во однос на мај

Од:

Цените на угостителските услуги во јуни во однос на мај годинава останале на исто ниво. Споредено по групи на услуги, зголемување е забележано во групите Алкохолни пијалаци за 0,1 процент и Безалкохолни пијалаци за 0,1 процент, објави денеска Државниот завод за статистика.

Во јуни годинава во однос на јуни лани, угостителските услуги поскапеле за 0,2 отсто.

Во периодот јануари – јуни годинава, споредено со истиот период од минатата година, цените на угостителските услуги се зголемени за 0,3 оттсо, додека во однос на декември 2020 година за 0,1 отсто.

Би можело да ве интересира

Угостителските услуги за една година поскапеле за 14.8 отсто

Горан Наумовски

Зголемени цените на угостителските услуги

За 0,5 отсто поскапеле угостителските услуги во ноември во однос на октомври

Ана Ололовска

Зголемени цените на угостителските услуги во октомври

Ана Ололовска

Бизнисот бара ревидирање на мерките

Ана Ололовска

СУТКОЗ: Кризата поминува, работници во угостителството нема

Ана Ололовска