Светски ден на штедењето

Од:

По повод Светскиот ден на штедењето, 31 Октомври, во Стопанската комора на Македонија седница ќе одржи Здружението на банкарство.

На седницата ќе им бидат доделени признанија на најдобрите службеници во банките и штедилниците за постигнати особени резултати во вршењето на работните задачи во 2015-та година.

Поканети се гувернерот на НБРМ Димитар Богов, министерот за финансии Кирил Миноски и високи претставници од други финансиски институции, соработници на Здружението.

Би можело да ве интересира

ВИДЕО: Пропаѓаат банки преку ноќ – безбедни ли ви се парите во македонските банки

Анита Петровска Рајковиќ

Најголемата швајцарска банка ја купи Credit Suisse

Катерина Павлова-Николовска

Нема спас од извршителите: Освен од банка, сега ќе може да им ги земат парите на граѓаните и од штедилница

Орце Костов

Туширањето со тенок млаз и готвењето во мало тенџере дадоа резултат: Домаќинствата заштедиле над 15 отсто струја

Орце Костов

Нов удар по џебот на граѓаните: Банките ги зголемуваат провизиите за подигнување готовина и за кредитни картички

Орце Костов

Бектеши: Институциите заштедиле 20 отсто струја освен министерството на Горан Милевски кое потрошило повеќе

Горан Наумовски