Надзорна расправа за утврдување на причините за стечајот на Еуростандард банка

Од:

Комисијата за финансирање и буџет денеска ќе одржи надзорна расправа на тема: „Утврдување на причините и извршувањето на законите во постапката за доведување до стечај на Еуростандард банка АД Скопје“.

На надзорната расправа се поканети да присуствуваат и претседателот на Собранието, координаторите на Пратеничките групи во Собранието, пратениците кои не се организирани во пратенички групи и други учесници и гости, соопшти собраниската прес-служба.

Комисијата за финансирање и буџет ќе покани сведоци од различни државни органи и институции да учествуваат на расправата и да дадат искази и одговори за прашањето што е предмет на надзорната расправа.

Надзорната расправа се одржува на предлог на опозициските партии.

Би можело да ве интересира

Оштетените штедачи на собир пред Уставниот суд, каде на дневен ред е иницијативата за член од Законот за банки

Џамбазов одговори на обвинувањата: Да се сите криминалци како мене, кај ќе ни беше крајот

Жарко Настоски

Оштетени штедачи: Фирма на Игор Џамбазов зела неповратен кредит од Еуростандард банка

Ана Ололовска

Костовски бара оставка од Антикорупциска, не покажала интерес и не отворила предмет за Еуростандард банка

Ана Ололовска

Здружението на оштетени штедачи од Еуростандард банка: Уставниот суд да се апстрахира од политички влијанија

Ана Ололовска

Костовски: Лицата кои се под истрага за Еуростандард банка да се идентификуваат со име и презиме

Жарко Настоски