Мицкоски: Македонија, граѓаните и ЕЛЕМ/ЕСМ за само 40 часа се оштетени за близу 11.000.000 денари

Од:

Како се пљачка Македонија, граѓаните и ЕЛЕМ денешно ЕСМ!!! ЕСМ/ЕЛЕМ распишува оглас за продажба на ноќни вишоци на струја за периодот од 30ти Август до 6ти Септември од 2 до 7 часот во вкупна количина од 2000 MWh. Цената по која овие ноќни вишоци се продадени е 337/MWh вели лидерот на ВМРО-ДПМНЕ Христијан Мицкоски.

За истиот тој период цената на струјата на HUPX (референтна берза при утврдување на цената на струјата во Македонија) е 426 €/MWh или по денови:30/Август 628,428 €/MWh, 31/Август 557,212 €/MWh, 1/Септември 533,17 €/MWh, 2/Септември 425,486 €/MWh, 3/Септември 271,298 €/MWh, 4/Септември 233,426 €/MWh, 5/Септември 301,902 €/MWh, 6/Септември 456,874 €/MWh, Разликата во цена е:2000 MWh x (426-337)€ = 178.000€. Заклучок: Македонија, граѓаните и ЕЛЕМ/ЕСМ за само 40 часа се оштетени за близу 11.000.000 денари и наместо вишоците да бидат понудени на стопанството кое плаќа според HUPX струја и грчевито се бори да опстане и да ги задржи работниците, парите се крадат и завршуваат во приватни џебови се вели во објавата на Мицкоски.

Би можело да ве интересира

Костовски: МВР да одговори кој е улогата на Мицкоски во скандалот со тепањето полицаец

(ВИДЕО) Николоски: Врв на криминалот во ЕСМ-Избрана е поскапата понуда на омилената фирма Марковски за ископ на јаглен во вкупен износ од 46 милиони евра

Ќе го завршиме автопатот Кичево-Охрид до 2026 кога ќе дојдеме на власт ветува Мицкоски

Тошковски: Известен е обвинител, брзо да се расчисти случајот со полицаец кој нападна колега

Катерина Ѓуровски

(ВИДЕО) Каевски: Шефот на обебзедувањето на Мицкоски тепа полицајци, ВМРО-МВРО на дело

Катерина Ѓуровски

Член на обезбедувањето на Мицкоски нападнал колега полицаец

Катерина Ѓуровски