Крводарителска акција во Државна лотарија

Од:

Како општествено одговорна компанија, денес се оддржа крводарителска акција во Државна лотарија во која учествуваа голем број вработени лица во дарување на најскапоцената течност.

Во соработка со Црвен крст и со Институтот за трансфузиона медицина, Државна лотарија организираше крводарителска акција која има тенденција да премине во традиционален чин на хуманост во компаниските редови.

Крводарителството е доброволен чин и индивидуален одраз на хуманост и на солидарност. Крводарител може да биде секое лице на возраст од 18 до 65 години со добра општа здравствена состојба. Според критериумите за крводарување, мажите може да даруваат крв на секои 3, а жените на секои 4 месеци. Едно крводарување може да спаси 3 до 4 човечки животи.

Со негување на традицијата на компаниски крводарителски акции, Државна лотарија ги потврдува својата заложба и посветеноста за унапредување на корпоративната општествена одговорност.

ПР текст

Би можело да ве интересира

BMW1 во Скопје, луксузни патувања за Дубаи во Тетово, Битола, Кривогаштани и Скопје, „МЕГАВИН.МК“ донесе среќа низ цела држава

Државна лотарија со ново ТВ шоу „СЕДМО НЕБО“

Испробајте си ја вашата среќа и добијте iPhone 14 Pro

АСОМ: Тендерот на Државна лотарија е дискриминаторски за домашните компании, нема да учествуваме

Катерина Ѓуровски

Стоилковски: Со потпис на Груби, мафијаш од црната листа на САД бизнис партнер на Македонија?

Почна постапка за основање трговски друштва за интернет игри на среќа со доминантен капитал на Државна лотарија