Градежниците лани потрошиле материјали и енергија во вредност од 11.859.712.000 денари

Од:

Деловните субјекти кои се занимаваат со градежна дејност минатата година потрошиле градежни материјали и енергија во вредност од 11 859 712 000 денари, што е за 6,6 проценти повеќе во однос на претходната година, објави Државниот завод за статистика.

Во вкупната вредност на потрошените градежни материјали и енергија најголемо учество има групата Материјали за врзување со 5 065 871 000 денари (42,7 проценти), потоа следат групите Потрошено гориво со 1 765 874 000 денари (14,9 проценти) и Материјали за армирање и прицврстување со 1 350 812 000 денари (11,4 проценти) итн..

Би можело да ве интересира

Пандемијата не ги запира градежниците: во јуни издадени дозволи за градби вредни 210 милиони евра

Жарко Настоски

Одлуката за ограничување за движење на максимално две лица не ги опфаќа градежниците во работниот процес

А1он

Помалку договори на македонските градежници во странство во првиот квартал

Ана Ололовска

(ВИДЕО) Трајковски: Градежните работници се целосно незаштитени

Ана Ололовска