(ВИДЕО) Трајковски: Градежните работници се целосно незаштитени

Од:

Го укинуваат здравственото осигурување на градежните инженери, а градежните работници истото воопшто го немаат, вели Атанас Трајковски, претставник на Независниот синдикат на градежниците.

– Ми го укинаа здравственото осигурување веднаш штом сфатија дека сум на боловање. Тоа е еден од баналните примери што се прават на градежните инженери, а може да замислите што се случува кај градежните работници. Тие воопшто не се заштитени, има кон нив несоодветен однос.

Трајковски додава дека очекува од надлежните да преземат нешто во врска со оваа група на работници кои немаат речиси никакви права.

Александар Тодески

Би можело да ве интересира

Градежниците лани потрошиле материјали и енергија во вредност од 11.859.712.000 денари

Демири го разреши директорот Шокаровски поради висока смртност на Кардиохирургија

Анита Петровска Рајковиќ

Вработените во здравството ќе протестираат на 8 април, нема да добијат усогласување со минималната плата

Протест на лекарите специјализанти, во тек состанок со претставници на Министерството за здравство

Синдикати бараат новиот министер за здравство да ги потпише анексите усвоени од Влада

Скопјани имаат најголеми, а жителите на Крушево најмали можности за здравствена заштита

Катерина Ѓуровски