ЕСМ: РЕК Битола работи со три блока на мрежа, подготвени сме за грејната сезона

Од:

АД ЕСМ се подготвени претстојната грејната сезона, констатираa на денешниот состанок на генералниот директор на компанијата, Васко Стефанов и директорот на производство од термоелектрани, Љубчо Кижевски со стручниот колегиум на РЕК Битола.

На средбата беше истакнато дека преземени се сите неопходни чекори, во сите подружници на АД ЕСМ, за да се обезбеди и годинава стабилно производство на домашна електрична енергија.

Најголемиот производствен капацитет на Државните електрани, РЕК Битола, денес работи со сите три блока на мрежа. Залихите на ископан јаглен во РЕК Битола во моментов изнесуваат околу 450.000 тони, а откриени се доволни количини и во рудниците за континуирано снабдување на термоелектраните.

Согласно потребите на потрошувачи и на универзалниот снабдувач, АД ЕСМ изготви производствениот план кој и оваа грејна сезона треба да гарантира непрекинато снабдување со струја на граѓаните.

Би можело да ве интересира

Реакција на ЕСМ за обвинувањата од ВМРО-ДПМНЕ

Митева: За да крадат на ископ СДС и ДУИ ја поништија набавката на механизација на Мицкоски од 2017

(ВИДЕО) Николоски: Врв на криминалот во ЕСМ-Избрана е поскапата понуда на омилената фирма Марковски за ископ на јаглен во вкупен износ од 46 милиони евра

Антовски: Власта во заминување спрема тендери од девет милијарди денари во РЕК Битола, еден се подготвува за фирма на конзул на држава под санкции на ЕУ

Мицкоски: СДС и ДУИ на бегање спремаат епски криминал од 140 милиони евра во РЕК Битола

Одбележани 68 години од мавровската снежна трагедија кога лавина однесе 52 животи

Орце Костов