Презентации на „Креативна Европа“ на 8 ноември во МКЦ

Од:

Креативна Европа – Култура и МЕДИА Деск МК во соработка со филмскиот фестивал „Синедејс“ на 8 ноември напладне во Младинскиот културен центар ќе организира отворени презентации. Македонскиот деск на оваа програма на ЕУ  потсетува и на тековните отворени повици за апликации.

Темите на презентациите во склоп на „Синедејс“ ќе бидат: „10 најчести прашања и одговори“ – поврзани со новите повици на МЕДИА, критериумите за аплицирање и можностите за учество на тренинг-програми; „European Film Challenge 2020“ – промоција на проект поддржан од МЕДИА преку македонската партнерска организација „Блинк 42/21“; „Проекти за соработка – Креативна Европа Култура“ – и „Примери на добра пракса“ – потпрограма Култура.

Настанот е отворен за јавност, а покрај претставници на аудиовизуелниот сектор и културата, организаторот ги поканува и приватните компании, фондации, општини, универзитети, студенти, невладини организации и медиуми да присуствуваат за да се запознаат со сите можности што ги нуди „Креативна Европа“.

Би можело да ве интересира

Промоција на музичката компилација „Ние сме од Скопје“ во Младинскиот културен центар

Ана Ололовска

Дневно дружење на платото пред МКЦ по повод „Ден на независните музички продавници“

Ана Ололовска

Промоција на културни продукти од програмата Креативна Европа 2014/2020

Ана Ололовска

Отворање изложба на фотографии „Урбана архитектура во двојна експозиција“ на Виктор Поповски во МКЦ

Ана Ололовска

Почнува деветтото издание на Фестивалот на свежа домашна музика „Земјотрес“

Ана Ололовска

(ВИДЕО) Шилегов: Скопје се позиционира како битна локација во европската и светската музичка сцена

Ана Ололовска