kreativna evropa

Култура

Промоција на културни продукти од програмата Креативна Европа 2014/2020

А1он
Разни културни продукти – книги, видео материјали и прирачници се промовираа на денешниот настан организиран од Канцеларијата за Креативна Европа – Култура, во соработка со
Култура

Oтворени презентации за проекти за Креативна Европа Култура за 2020

А1он
Отворени презентации за запознавање со потенцијалните можности за аплицирање на повиците кои се дел од програмата Креативна Европа ќе се одржи денеска во Скопје во
Култура

Презентации за потпрограмите на „Креативна Европа“ – Култура и МЕДИА

А1он
Канцелариите на програмата на Европската Унија „Креативна Европа“ за потпрограмите Култура и МЕДИА денеска напладне во Младинскиот културен центар ќе одржи отворени презентации во соработка
Култура

Презентација на МЕДИА Деск за продуценти и тркалезна маса за филмска критика

А1он
Во рамки на ревијата на македонски филмови „Златна рамка“ денеска ќе бидат презентирани можностите кои за аудиовизуелниот сектор ги нуди „Медија“ – потпрограмата на „Креативна
Култура

Канцеларијата за Креативна Европа – Култура ќе го презентацира проектот „Проекти за соработка“

А1он
Во Музејот на современа уметност во Скопје денеска ќе се одржи работна сесија посветена на повикот за апликација за средства за категоријата „Проекти за соработка“
Култура

Инфосесии за потпрограмите на „Креативна Европа“ во пет општини

А1он
Инфосесии за потпрограмите Култура и МЕДИА на програмата на Европската унија „Креативна Европа“ во наредните денови ќе се одржат во Куманово, Битола, Тетово, Струмица и
Култура

Инфоден за МЕДИА – потпрограма на „Креативна Европа“

А1он
Во Младинскиот културен центар денеска ќе се одржи инфоден за потпрограмата МЕДИА на програмата „Креативна Европа“ на Европската унија. Фокус на инфоденот се повиците за
Култура

Конференција „Креативна Европа на ЕУ – поттик за културна соработка“

А1он
онференција на тема „Креативна Европа на ЕУ – поттик за културна соработка“ ќе се одржи денеска во Скопје, во организација на Министерството за култура во