Отворање на новата галерија „Анагор“ со изложба на Зоран Кардула

Од:

Серија дела со суперхерои на уметникот и графички дизајнер Зоран Кардула ќе бидат претставени на изложба во галеријата „Анагор“, која по повод 45 постоење отвора нов галериски и изложбен простор во центарот на Скопје.

Во делата на изложбата, која ќе биде отворена в петок од 19.30 часот, Кардула спојува ретро со модерно, комбинирајќи советски пропагандни постери и херои од стрипови.

Минатата година во Рим тој се претстави со „Изложба без жири“, поставка од 40 негови дела кои биле редизајн на симболите што ја одбележаа социјалистичката ера на Југословија.

Би можело да ве интересира

Изложба „Раскажани приказни” на Буба Солак и Мирјана Массетти во Истанбул

Ана Ололовска

Изложба на слики од уметникот Владимир Темков во Кавадарци

Ана Ололовска

Изложба на скулпторот Славчо Спировски во Њујорк

Ана Ололовска

Изложба на Зоран Арсовски во Ќустендил

Ана Ололовска

Изложба на уметниците Солак и Масети во Истанбул

Ана Ололовска

Изложба на уметникот Страхил Петровски во Њујорк

Ана Ололовска