Изложба на ромски носии од Скопје

Од:

Изложба на ромски носии од Скопје и мултимедијална изложба за ромските занаети од антропологот Даниел Петровски денеска ќе бидат отворени во Галеријата „КО-РА“ во Домот на култура „Кочо Рацин“ во Скопје.

Ќе биде изложена празнична, свадбена и секојдневна носија. Се работи за проект на Здружението „Рромано Ило“- Скопје во соработка со Домот на култура „Кочо Рацин“ – Скопје и Музејот на Северна Македонија со поддршка на Министерство за култура.

Концертот со теми од ромската музика ќе се одржи утре, од 16 часот во новиот салон сутерен на Галерија „КО-РА“ во Домот на култура „Кочо Рацин“ – Скопје.

Би можело да ве интересира

Изложба на акварели на Александар Поповски во Битола

Ана Ололовска

„Трансфигурации“ – изложба на Ана Трајковска

Ана Ололовска

Изложба „Мал формат“ 2020 на ДЛУМ

Ана Ололовска

Изложба по повод Денот на образование на турски јазик

Ана Ололовска

Изложба Фрескосликарството на Дичо Зограф во црквите од скопскиот регион

Ана Ололовска

Самостојна изложба на академскиот сликар Спасе Перовски во Градско

Ана Ололовска