Изложба „Македонија памети. Никогаш да не се заборави!“

Од:

Во Меморијалниот центар на Холокаустот на Евреите денеска ќе биде отворена изложбата „Македонија памети. Никогаш да не се заборави!“. Подготвена е од страна на Државниот архив на Северна Македонија во соработка со Институтот за национална историја од Скопје, а по повод 80-годишнината од Холокаустот на македонските Евреи.

Изложбата се состои од 19 паноа на кои се прикажани над 200 фотографии и архивски документи од Државниот архив на РСМ и неговите подрачни одделенија во Скопје, Битола и Штип, од Музејот на Македонија, Заводот и музеј Штип, Еврејскиот историски музеј во Белград и Централниот државен архив во Софија.

Би можело да ве интересира

Ретроспективна изложба на Владимир Темков во Чифте амам

Ана Ололовска

Годишна изложба на ликовното студио „Арс Вивенди“

Ана Ололовска

Самостојна изложба на Билјана Билбилоска – „Фрагменти“

Ана Ололовска

„Украс” – самостојна изложба на Марјана Костојчиноска Узунчева

Ана Ололовска

Во Струмица вечер хуманитарна изложба на фотографии од отец Гаврил

Ана Ололовска

Во Битола отворена изложба Корча – „Во наследство“ од уметникот Спартак Касули

Ана Ололовска