Изложба „Магла“ во „Мала станица“

Од:

Изложбата „Магла“ вечер ќе биде отворена во мултимедијалниот центар „Мала станица“.

Учесници на изложбата се четворица косовски и еден австриски уметник – Луан Бајрактари, Газменд Ејупи, Дритон Селмани, Алберт Алгајер и Фатмир Мустафа – Карло. Изложбата е под кураторство на Ави Лубин, познат израелски куратор и годинашен куратор на израелскиот павилјон на Венецијанското биенале.

Организатор на проектот е Ана Франговска, виш кустос во Националната галерија на Република Северна Македонија. Изложбата е организирана во соработка со Националната галерија на Република Косово.

Изложбата ќе биде поставена до 2 јули.

Би можело да ве интересира

Во Битола отворена изложбата „All is dream” на уметникот Илиана Петрушевска

Ана Ололовска

„Бакнати порти“ – самостојна изложба на Елизабета Митрева

Ана Ололовска

Изложба и научен собир за Дичо Зограф

Ана Ололовска

Изложба на накит изработен на традиционален начин „Белези од природата“

Ана Ололовска

Отворена изложбата „Ателје – радоста на сликањето“ на Рубенс Корубин

Ана Ололовска

Изложба за 30 години од Ликовната колонија во Галичник

Ана Ололовска