Изложба „Криза 2“ на Игор Станоески

Од:

Изложбата „Криза 2“ на уметникот Игор Станоески вечер ќе биде отворена во Галерија „КО-РА“ во Домот на култура „Кочо Рацин“ во Скопје.

На изложбата, Станоески ќе се претстави со 14 дела работени во техника акрил на платно, настанати во период од 2019 – 2021 година. Делата се актови, инспирирани од микрокосмос на човекот како реакција на времето во кое живееме.

Изложбата ќе ја отвори историчарката на уметност Рената Симоновска.

Би можело да ве интересира

Во Делчево изложба на дела од Лесновската ликовна колонија

Ана Ололовска

Во Куманово изложба на македонската наива

Ана Ололовска

Изложба „Навезени спомени“ во чест на Блаже Конески

Ана Ололовска

Изложба на дигитални графики од студентите од Факултетот за ликовни уметности

Изложба „Преку планината: или за двата паралелни неолитски света на Слатина – Зелениково и Церје – Говрлево“

Самостојна изложба на Афердита Кики во Тетово

А1он