ДПМ на книжевна вечер ќе ги претстави 13-те нови членови

Од:

Друштвото на писателите на Македонија вечер од 19 часот организира книжевна вечер на која ќе бидат претставени 13-те нови негови членови преку кус разговор и со читање сегменти од нивното творештво.

Петар Андоновски, Елизабета Бандиловска, Марија Гиревска, Мерсиха Исмајловска, Александра Јуруковска, Славчо Ковилоски, Ели Маказлиева, Виолета Мартиновска, Бранко Прља, Сузана В. Спасовска, Ана Стојановска, Снежана Стојчевска и Билјана С. Црвенковска се тринаесеттемина нови членови на ДПМ кои минатиот месец беа избрани на јавен повик на кој биле пријавени 47 кандидати.

Би можело да ве интересира

„Бел“, „Ежето Снеже“, „Брзоплетковска 63 и случајот со смрдливите чорапи“ и „Ѕвезда Мрак и суштествата од Страшкоград“ – наградени на „Литера“ 2020

Ана Ололовска

Објавен романот „Суво мастило“ од Владимир Илиевски

Ана Ололовска

Три дена европска и македонска литература во Кинотека

Ана Ололовска

Промоција на „Крсте Петков Мисирков – македонскиот меѓник“ од Свето Стаменов

Ана Ололовска

Дебата „Како децата се запознаваат со предизвиците на животот преку литературата“

Ана Ололовска

Нова е-книга со драмски текстови на Миа Ефремова

Ана Ололовска