dpm

Култура

Отворен конкурс за традиционалните годишни награди на ДПМ

А1он
Друштвото на писатели на Македонија го отвора Конкурсот за петте традиционални награди за најдобри книжевни остварувања во календарската година – наградите „Стале Попов“ за проза,
Култура

Друштвото на писатели се простува од Данило Коцевски

А1он
Членовите на Друштвото на писатели на Македонија се длабоко потресени од загубата на колегата Данило Коцевски. -Коцевски, критичар и хроничар, сестран книжевен творец и драг
Култура

Поетите Михаил Ренџов и Мирослав Биелик добитници на „Книжевен жезол“ за 2020 година

А1он
Реномираната награда „Книжевен жезол“ за поетски опус што ја доделува Друштвото на писатели на Македонија (ДПМ) секоја година на еден домашен и на еден странски
Култура

Врачени годишните награди на ДПМ

А1он
Јован Стрезовски, Панде Манојлов, Зоран Пејковски и Катица Ќулавкова ги примија годишните награди на Друштвото на писателите на Македонија за најдобри книжевни остварувања во 2019
Култура

ДПМ ги соопшти добитниците на наградите за 2019 година

А1он
Јован Стрезовски, Панде Манојлов, Зоран Пејковски и Катица Ќулавкова се добитници на годишните награди на Друштвото на писателите на Македонија за најдобри книжевни остварувања во