drustvo na pisateli

Култура

Иван Џепароски и Душан Стојковиќ добитници на „Книжевен жезол“

А1он
Македонскиот поет Иван Џепароски и поетот од соседна Србија Душан Стојковиќ се овогодинешни добитници на признанието „Книжевен жезол“, што секоја година го доделува Друштвото на
Култура

ДПМ ќе ги додели годишните книжевни награди за 2018

А1он
Друштвото на писателите на Македонија денеска на традиционална свеченост по повод денот од основањето ќе ги додели годишните награди за најдобри книжевни остварувања во 2018
Култура

Друштвото на писатели на Македонија го распиша конкурсот за традиционалните книжевни награди

А1он
Друштвото на писатели на Македонија го распиша конкурсот за доделување на традиционалните награди на македонската писателска асоцијација за најдобри остварувања во 2018 година. Станува збор
Култура

Друштвото на писатели на Македонија денеска слави 70 години постоење

А1он
Друштвото на писателите на Македонија е формирано на денешен ден, на 13 февруари 1947 година. Во изминатите седум децении во ДПМ своите творечки и организациони