Дела на Златко Крстевски на меѓународна изложба во Полска

Од:

Со неколку слики масло на платно и со една скулптура- инсталација, уметникот и карикатурист Златко Крстевски ќе учествува на меѓународна изложба во Полска. Изложбата е насловена „Sztuka Drzewnej“ и ќе биде отворена утревечер во Центарот за современи уметности „Електровна“ во градот Радом.

До 8 октомври делата на Крстевски ќе бидат меѓу дела на уметници од 12-тиот меѓународен пленер „Garbatka Letnisko“ – творечка сликарска и скулпторска експресија.

Златко Крстевски е добитник на повеќе меѓународни награди за сликарство – награден е во Србија, Романија, Турција, Тунис и во Русија.

Би можело да ве интересира

Изложба на проектот „1/2 Состојба“ на Михаела Јовановска во Њујорк

Ана Ололовска

Изложба „Допир на огнот – приказна за стаклото од музејските збирки на Црна Гора“

Ана Ололовска

Музејот од Свети Николе се подготвува за големата изложба „Билазора“

Ана Ололовска

Изложба „Боров Дол 2011-2018“ во штипскиот Безистен

Ана Ололовска

Изложба на Катерина Деспот и Васка Сандева во Софија

Ана Ололовска

Амбасадата на Полска организира изложба за 80 години од почетокот на Втората светска војна

Ана Ололовска