Јунешки шницли со лук во бело вино

Од:

За денешниот ручек подгответе ги овие ароматични шницли …

Потребно е:
600 гр јунешко шницли
150 гр лебни трошки
3 јајца
5-6 чешниња лук
3 лажици ситно сецкан свеж магдонос
1 лажица мелен сув зачин
200 мл бело вино
сол, бибер
масло

Подготовка:
– Шницлите истенчете ги со дрвен чук и убаво посипете ги со сол и бибер.

– Потоа секоја шницла увалкајте ја во лебни трошки и повторно истолчете ја со дрвениот чук, за да навлезат трошките во месото.

– Сега шницлите увалкајте ги во разматените јајца, па повторно во лебните трошки.

– Вака подготвените шницли испржете ги во врело масло од двете страни.

– Испржените шницли ставете ги во еден подлабок сад на рингла и додадете 2-3 лажици од маслото во кое се пржеа, ситно сецканиот лук, магдонос и 1 лажица мелен сув зачин.

– Полијте со вино и топла вода колку да ги покриете и оставете да се динстаат на тивко околу 45 минути, додека да омекнат.

Би можело да ве интересира

По пауза од еден ден, повторно се издаваат електорнските рецепти, прекината била врската меѓу „Мој термин“ и Фондот за здравство

Индиски специјалитет: Приготвување компири во песок

Ана Ололовска

Торта „Чоколадно срце“ со три вида чоколадо

Ана Ололовска

Пилешко на кинески начин со зеленчук и нудли

Ана Ололовска

Чоколаден колач со вкус на ментол

Ана Ололовска

Чорба од целер со кнедли

Ана Ололовска