Пилешки копани со праз

Од:

Празот на месото му дава посебна арома и вкус …

Потребно е:
2 копани и надкопани
50 мл масло
4-5 пиперки
1 страк праз
2-3 домати
мелен сув зачин
сол

Подготовка:
– Празот исечете го на тркалца и пропржете го на масло.

– Пиперките исто исецкајте ги и додадете ги кај празот. Оставете заедно да се динстаат неколку минути.

– Кога ќе омекнат додадете ги излупените и на коцки исецкани домати. Зачинете со мелен сув зачин и сол, по вкус.

– Во друг сад на рингла издинстајте ги парчињата пилешко месо. Исклучете ја ринглата и поклопете го садот.

– Сервирајте ги копаните со издинстаниот зеленчук и како прилог пире од компири.

Би можело да ве интересира

По пауза од еден ден, повторно се издаваат електорнските рецепти, прекината била врската меѓу „Мој термин“ и Фондот за здравство

Индиски специјалитет: Приготвување компири во песок

Ана Ололовска

Торта „Чоколадно срце“ со три вида чоколадо

Ана Ололовска

Пилешко на кинески начин со зеленчук и нудли

Ана Ололовска

Чоколаден колач со вкус на ментол

Ана Ололовска

Чорба од целер со кнедли

Ана Ололовска