Пица полжавчиња

Од:

Едноставно и брзо предјадење …

Потребно е:
лиснато тесто
сос од домати или кечап
варена шунка
топлив кашкавал (ајдамер, гауда), изрендан
суво оригано

Подготовка:
– Лиснатото тесто истенчете го во правоаголен облик со околу 5 мм дебелина.

– Премачкајте го со кечап, но не целосно за да може покасно полесно да го замотате како ролат.

– Над кечапот наредете ја шунката, а над шунката ставете од изренданиот кашкавал. На крај посипете со оригано.

– Внимателно завиткајте го како ролат. Ролатот исечете го на парчина со дебелина околу 1 см и наредете ги во тава обложена со хартија за печење.

– Ставете ги да се печат во загреана рерна на 180 целзиусови степени 15-20 минути или додека да добијат убава румена боја.

Би можело да ве интересира

По пауза од еден ден, повторно се издаваат електорнските рецепти, прекината била врската меѓу „Мој термин“ и Фондот за здравство

Индиски специјалитет: Приготвување компири во песок

Ана Ололовска

Торта „Чоколадно срце“ со три вида чоколадо

Ана Ололовска

Пилешко на кинески начин со зеленчук и нудли

Ана Ололовска

Чоколаден колач со вкус на ментол

Ана Ололовска

Чорба од целер со кнедли

Ана Ололовска