Овошен пудинг со рогач

Од:

Вкусно, здраво и едноставно слатко задоволство …

Потребно е:
2 банани
1 крушка
40 гр мелени ореви
40 гр мелени лешници
40 гр мелени бадеми
200 мл сок од портокал
50 гр мелен рогач
цимет во прав, за посипување
вишни (може и замрзнати)

Подготовка:
– Бананите излупете ги и исечете ги на тркалца. И крушката исечете ја на помали парчиња.

– Во еден подлабок сад ставете ги бананите и крушката и испасирајте ги.

– Потоа додадете ги оревите, лешниците, бадемите, сокот од портокал, мелениот рогач и убаво измешајте со лажица.

– Добиената смеса распоредете ја во помали садови за сервирање, одозгора посипете со цимет во прав, ставете по неколку вишни и послужете.

Би можело да ве интересира

По пауза од еден ден, повторно се издаваат електорнските рецепти, прекината била врската меѓу „Мој термин“ и Фондот за здравство

Индиски специјалитет: Приготвување компири во песок

Ана Ололовска

Торта „Чоколадно срце“ со три вида чоколадо

Ана Ололовска

Пилешко на кинески начин со зеленчук и нудли

Ана Ололовска

Чоколаден колач со вкус на ментол

Ана Ололовска

Чорба од целер со кнедли

Ана Ололовска