Сладолед од Нутела

Од:

И во есен може да го направите овој превкусен сладолет …

Потребно е:
250 гр чоколаден крем Нутела
250 мл млечна слатка павлака
250 мл кисела павлака

Подготовка:
– Слатката павлаката ставете ја во сад на рингла и оставете да се загрее. Внимавајте не смее да почне да врие. Тргнете го садот од рингла.

– Веднаш додадете го чоколадниот крем и мешајте додека да добиете хомогена смеса. Оставете убаво да се излади.

– Во изладената смеса додадете ја и киселата павлака и повторно измешајте.

– Вака добиената смеса сипете ја во пластичен сад и ставете ја во замрзнувач да се стегне.

Би можело да ве интересира

По пауза од еден ден, повторно се издаваат електорнските рецепти, прекината била врската меѓу „Мој термин“ и Фондот за здравство

Индиски специјалитет: Приготвување компири во песок

Ана Ололовска

Торта „Чоколадно срце“ со три вида чоколадо

Ана Ололовска

Пилешко на кинески начин со зеленчук и нудли

Ана Ололовска

Чоколаден колач со вкус на ментол

Ана Ололовска

Чорба од целер со кнедли

Ана Ололовска