Запечени тестенини со туна и домати

Од:

За сите љубители на паста …

Потребно е:
250 гр тестенини, по желба
4 јајца
250 гр кашкавал, по желба
маслиново масло
сол, бибер
400 гр туна од конзерва
150 гр домати пелати
сецкан свеж власец
сецкан свеж магдонос

Подготовка:
– Сварете ги тестенините според упатството на пакувањето.

– Изматете ги јајцата и додадете ги солта, биберот, туната, магдоносот, сецканите домати и власецот.

– Горната смеса измешајте ја со тестенините.

– Целата смеса ставете ја во огноотпорен сад и одозгора посипете со доста рендан кашкавал.

– Ставете да се пече во загреана рерна на 200 целзиусови степени околу 25 минути.

Би можело да ве интересира

По пауза од еден ден, повторно се издаваат електорнските рецепти, прекината била врската меѓу „Мој термин“ и Фондот за здравство

Индиски специјалитет: Приготвување компири во песок

Ана Ололовска

Торта „Чоколадно срце“ со три вида чоколадо

Ана Ололовска

Пилешко на кинески начин со зеленчук и нудли

Ана Ололовска

Чоколаден колач со вкус на ментол

Ана Ололовска

Чорба од целер со кнедли

Ана Ололовска