Салата со јајца и леблебии

Од:

Ладна салата која може да биде комплетен оброк или идеален прилог со друго јадење …

Потребно е:
50 гр леблебии, од конзерва
3 јајца
1 домат
1 црвена пиперка
листови зелена салата
50 гр мајонез
100 мл павлака
1 лажиче сенф

Подготовка:
– Леблебиите измијте ги, покиснете ги во вода и оставете ги да стојат во водата преку ноќ. Утредента ставете ги да се варат додека да омекнат.

– Сварете ги јајцата, излупете ги и исечете ги на осмини.

– Пиперката исечете ја на ленти, а доматот на тенки кришки.

– Зелената салата исечете ја на ленти. Сите состојки ставете ги во еден сад и измешајте.

– Во еден сад измешајте ги павлаката, мајонезот, сенфот и босилекот и убаво измешајте. Со овој прелив прелијте ги преостанатите состојки.

– Пред да ја послужите, изладете ја салатата.

Би можело да ве интересира

По пауза од еден ден, повторно се издаваат електорнските рецепти, прекината била врската меѓу „Мој термин“ и Фондот за здравство

Индиски специјалитет: Приготвување компири во песок

Ана Ололовска

Торта „Чоколадно срце“ со три вида чоколадо

Ана Ололовска

Пилешко на кинески начин со зеленчук и нудли

Ана Ололовска

Чоколаден колач со вкус на ментол

Ана Ололовска

Чорба од целер со кнедли

Ана Ололовска