Фино ароматично предјадење

Од:

Ова предјадење одлично оди со чаша бело вино …

Потребно е:
500 гр сирење
1/2 чаша ореви
3-4 лажици мед
босилек

Подготовка:
– Исечете го сирењето на парчиња. Секое парче ставете го во алуминиумска фолија.

– Одозгора посипете со претходно измелените ореви, 1 лажица мед и малку сув босилек.

– Завиткајте ги во фолијата и ставете ги да се печат во загреана рерна на 200 целзиусови степени 8-10 минути.

– Сервирајте ги по едно парче во порција.

Би можело да ве интересира

По пауза од еден ден, повторно се издаваат електорнските рецепти, прекината била врската меѓу „Мој термин“ и Фондот за здравство

Индиски специјалитет: Приготвување компири во песок

Ана Ололовска

Торта „Чоколадно срце“ со три вида чоколадо

Ана Ололовска

Пилешко на кинески начин со зеленчук и нудли

Ана Ололовска

Чоколаден колач со вкус на ментол

Ана Ололовска

Чорба од целер со кнедли

Ана Ололовска