Вкусни суви колачиња со лешници и чоколадо

Од:

Вкусни, со богат вкус …

Потребно е:
400 гр брашно
250 гр растопен маргарин
100 мл масло
100 мл вода
3 лажици шеќер
1 ванилин шеќер
1 прашок за пециво
100 гр сецкани лешници
100 гр брашно од кокос
100 гр црно чоколадо, сецкано на коцкички
100 гр сусам

Подготовка:
– Растопете го маргаринот, исецкајте ги лешниците и чоколадото за готвење.

– Во садот со растопен маргарин додадете ги маслото, водата, шеќерот, ванилиниот шеќер и прашокот за пециво. Измешајте.

– Потоа додадете ги лешниците, чоколадото, сусамот и коосовото брашно. Повторно измешајте.

– На крај додадете го брашното и замесете тесто. Тестото префрлете го на набрашнета работна површина. Со сукало развлечете го со дебелина околу 1 см.

– Со чаша (со дијаметар околу 5 см) вадете кругови од тестото.

– Круговите тесто ставете ги во тава обложена со хартија за печење.

– Премесете ги остатоците тесто и повторувајте ја истата постапка додека да го потрошите целото тесто.

– Ставете да се печат во загреана рерна на 200 целзиусови степени околу 30 минути. Треба да добијат златна боја.

Би можело да ве интересира

По пауза од еден ден, повторно се издаваат електорнските рецепти, прекината била врската меѓу „Мој термин“ и Фондот за здравство

Индиски специјалитет: Приготвување компири во песок

Ана Ололовска

Торта „Чоколадно срце“ со три вида чоколадо

Ана Ололовска

Пилешко на кинески начин со зеленчук и нудли

Ана Ололовска

Чоколаден колач со вкус на ментол

Ана Ололовска

Чорба од целер со кнедли

Ана Ололовска