Домашен пудинг од банани

Од:

Домашното е секогаш најдобро …

Потребно е:
500 мл млеко
5 зрели банани
20 гр шеќер
20 гр нишесте
1/2 лажиче цимет
1 лажиче мед

Подготовка:
– Нишестето и шеќерот разматете ги со малку млеко.

– Остатокот од млекото ставете го на рингла да се вари. Кога ќе почне да врие полека додадете ја смесата со нишесте и шеќер. Мешајте додека да се згусне.

– Изгмечете ги бананите и додадете ги згуснатата смеса.

– Додадете и цимет и мед и измешајте.

– Смесата сипете ја во украсни чаши и убаво изладете ја во фрижидер пред да ја послужите.

Би можело да ве интересира

По пауза од еден ден, повторно се издаваат електорнските рецепти, прекината била врската меѓу „Мој термин“ и Фондот за здравство

Индиски специјалитет: Приготвување компири во песок

Ана Ололовска

Торта „Чоколадно срце“ со три вида чоколадо

Ана Ололовска

Пилешко на кинески начин со зеленчук и нудли

Ана Ололовска

Чоколаден колач со вкус на ментол

Ана Ололовска

Чорба од целер со кнедли

Ана Ололовска