Запечена паста со пилешко месо

Од:

Запечени макарони со пилешко …

Потребно е:
200 гр макарони
450 гр пилешко бело месо
1 зелена пиперка
1 црвена пиперка
600 мл пасирани домати
60 гр крем сирење
1 чаша (од 200 мл) моцарела сирење
1/4 чаша пармезан
2 лажици масло

Подготовка:
– Загрејте ја рерната на 180 целзиусови степени. Тестенините сварете ги според упатството на пакувањето.

– Пилешкото месо исечете го на коцкички и пропржете го на малку масло на средна температура.

– По 2 минути додадете сецканите пиперки и пржете уште 3 минути. одадете ги пасираните домати и динстајте околу 10 минути додека да омекнат пиперките.

– Додадете го изренданото моцарела сирење и една минута динстајте со постојано мешање.

– Сварените тестенини исцедете ги и додадете ги во сосот со пилешко месо. Половина од смесата ставете во огноотпорен сад и посипете со пармезан. Одозгора распоредете ја преостанатата смеса со тестенини.

– Ставете да се пече во загреана рерна околу 20 минути.

– Пред да го послужите јадењето послужете го со малку сецкан власец, магдонос или млад кромид.

Би можело да ве интересира

По пауза од еден ден, повторно се издаваат електорнските рецепти, прекината била врската меѓу „Мој термин“ и Фондот за здравство

Индиски специјалитет: Приготвување компири во песок

Ана Ололовска

Торта „Чоколадно срце“ со три вида чоколадо

Ана Ололовска

Пилешко на кинески начин со зеленчук и нудли

Ана Ололовска

Чоколаден колач со вкус на ментол

Ана Ололовска

Чорба од целер со кнедли

Ана Ололовска